10+1 dolog, amit minden legjobb barát ismer

Sziasztok!

A legjobb barátok mindig különlegesek: ők azok, akikkel együtt nevet és együtt sír az ember lány, aki előtt nincs titok, még akkor sem, ha nem a mi féltve őrzött gondolatainkról és tetteinkről van szó, hanem más, a környezetünkben élőkéről. A legjobb barát olyan természetfeletti lény, aki nélkül ugyan lehet élni, de minek? Ma 5+1 olyan dolgot szedtem össze, amit minden igyekvő, jót akaró barát megtapasztalt már. Te magadra ismertél?





1. Amikor az is minőségi együtt létnek számít, ha szundiztok egyet valamelyikőtöknél

Ha elég ideje ismeritek egymást valakivel, akkor nem mindig az a fontos, hogy beszélgessetek vagy csúcsszuper programokat szervezzetek magatoknak, hanem hogy egymás mellett egy kicsit megpihenhessetek. A legjobb barát nem akad ki, ha fáradt vagy és inkább aludnál egyet, hanem megfogja a plüssmackóját, rád dob egy takarót, és már durmoltok is. 



2. Amikor a beszélgetésetek nagy része abból áll, hogy "Igen, én is ezt akartam mondani."

Ha valakivel egymásra hangolódtok, a beszélgetésetek hirtelen átváltozik egy kívülállók által érthetetlen maszlaggá. Folyton egymás szavába vágtok, hogy "Úristen, pont erre gondoltam" vagy csak szimplán egyszerre mondtok ki hatalmas hülyeségeket, amik csak a ti fejetekben fordulhat meg. 

3. Amikor a hülyülés lelkizésbe megy át, és teljesen elérzékenyültök

A barátság egyik legmeghatóbb és egyben legtermészetesebb része a lelkizés, amikor őszintén beszéltek egymásnak az érzéseikről. Ennek egy mesterfokozata az, amikor egyik percben még a hasatokat fogjátok a röhögéstől, a másikban pedig már nosztalgiával gondoltok a közös emlékeitekre, és nem győzitek mesélni az  életetek fontosabb eseményeit - amikkel egyébként tisztában van a másik, de jólesik újra hallani a megértését, a tanácsait. 

4. Amikor őszintén megmondod neki a véleményed, de még mindig szeret

Mivel te és a legjobb barátod nem vagytok ugyanaz az ember, a véleményetek és az értékrendetek is gyakran teljesen más. Emiatt a nézeteltérések sem elkerülhetők, mégis a legjobb barát az, akinek elmondhatod őszintén, hogy mennyire mást gondolsz valamiről, nem fog megsértődni rád. Sőt, ha megmondod neki, hogy valami hülyeséget tett vagy éppen azt készül megtenni, akkor sem fogja veled megszakítani a kapcsolatot, bár lehet, hogy nem fogja éppen könnyedén venni. 

5. Amikor magányos vagy, de rájössz, hogy ott van neked, és megnyugszol

Maga az a tudat, hogy van egy barátod, akiben megbízol, aki mindent tud rólad, és mindenben próbál segíteni neked gyakran egészen mélyről képes felrántani. Egy jó kávé vagy egy telefonhívás a legjobb barátodtól gyakran többet jelent, mint ezernyi ember kitartó támogatása. 



6. Amikor haditervet kovácsoltok a szerelmi ügyek elintézésére

Főképp a lányoknál fordul elő, hogy komplett haditervet kovácsolnak a legjobb barátok a kiszemelt fiú megszerzésére. Lehet, hogy ez felnőtt korban, amikor a legtöbben már megállapodtak, nem olyan jellemző, de a tinik és fiatalabbak életének szerves része a túlgondolástól és a gyermeteg félelmektől terhelt szerelem, amiben csakis a legjobb barátnő segíthet. 



7. Amikor rájössz, hogy mennyire jól ismered őt

Néha az ember ránéz a legjobb barátjára, és egy pillanatra nem azt látja, akit ismer és szeret, hanem azt, akit a környezetük vagy az idegenek látnak. Én ilyenkor mindig meglepődök, mert rájövök, mennyivel több a legjobb barátom, mint amit a többi ember valaha is látni fog belőle. 

8. Amikor úgy mentek át egymáshoz, mint otthon lennétek

Kopogás? Na még mit nem! A legjobb barátok számára a másik otthona nem olyan, mint szállodába vagy egy ismerőshöz mennének. 

9. Amikor hetekig nem találkoztok, de még mindig ugyanúgy tudtok beszélgetni

A legjobb érzés a világon az, amikor hosszú hetek óta újra találkozol a legjobb barátoddal, és annak ellenére, hogy rengeteg mesélnivalótok van, semmi nem változott köztetek: ugyanolyan dilisek, megértőek vagy éppen szemetek vagytok, mint korábban, csak éppen be nem áll a szátok. 



10. Amikor béna a humorod, de a legjobb barátodé is, ezért folyton nevettek együtt

Az ember onnan tudja, ki a legjobb barátja, hogyha mond valami hatalmas hülyeséget, akkor a másik nem furán néz rá vagy értetlenkedik, hanem röhög és rákontráz. Szerintem a barátság egyik főkomponense a hasonló humor. 

10+1. Amikor már nem emlékeztek arra, miért szeretitek egymást

Egy idő után az ember nem tudja, miért szereti a legjobb barátját, egyszerűen csak szereti. Lehet, hogy a humoráért, a kedvességéért vagy a megértéséért szerettük meg, de az is előfordulhat, hogy évek múltán a sértődékenységét vagy a bunkóságát is megkedveli az ember. 



Nektek mik a kedvenc legjobb barátos pillanataitok? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése