Miért jó írni?

Az írás az önkifejezés eszköze. Szavakba tudod önteni az érzelmeidet, gondolataidat és elképzeléseidet, ezt pedig megoszthatod másokkal. Általa a felszínre hozhatod a lelked mélyébe rejtett dolgokat, sok mindent megtudhatsz magadról, a személyiségedről, arról, hogy ki is vagy te. A legtöbb embernek nincs elég bátorsága ahhoz, hogy megossza történeteit a világgal, hiszen félnek kitárni a szívüket mások felé. Önmagunk, a múltunk a legtöbbször a legjobb táptalaj egy új regénynek, vagy egy novellának.

Csökkenti a stresszt, hiszen kiadhatod magadból a nap közben összegyűlt feszültséget úgy, hogy közben valami kreatívval foglalkozol. Lefoglalja az elmédet és elrepít egy másik dimenzióba. Tökéletes kikapcsolódás egy fárasztó nap, hosszú munka és aktív sportolás után.

Növeli a koncentráló képességedet. Ismerős, mikor valami fontosat kell csinálod, de hirtelen megszólal a mobil, egy ismerősöd ír Facebookon, rájössz, hogy el kell mosogatni, és mindennel foglalkozol, csak azzal nem, amivel kellene? Ha regényt vagy novellát írsz, akkor muszáj rá figyelned, különben a próbálkozásokból semmi sem lesz. Eredményt csak akkor érhetsz el ha mással közben nem törődsz.

Segít megérteni a világot. Gyakran könnyebb a környezetünket érintő témákat boncolni egy hosszabb terjedelmű írásban. A világ és karakteralkotás gondolkodásra késztet, minél élethűbb valóságot és embereket akarunk teremteni, annál jobban el kell merülnünk bizonyos tudományokban. Persze nem kell egyetemi szinten kitanulni a pszichológiát például, de egy alap tudás fontos.

Szórakoztat. Egy vidám, poénos, romantikus történet nem csak azt szórakoztatja, aki olvassa, hanem azt is, aki megírja.

Új világokat alkothatunk. Olyanokat, miket nem találtunk meg eddig olvasmányainkban, kitörhetünk a hétköznapok szürkeségéből. Ezzel színesíthetjük mindennapjainkat, vagy akár másokét is.

Szerintetek miért jó írni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése