Győzd le a pályát, vagy ő győz le téged – Ninja Warrior

 A Ninja Warrior a világ egyik legnézettebb műsorai közé tartozik, amely egy komoly erőnlétet igénylő verseny. Idén végre hozzánk, Magyarországra is elérkezett, így hétfőnként együtt izgulhatunk a versenyzőkért, hogy ne pottyanjanak le a pályáról.



A Ninja Warrior Hungarybe több ezren jelentkeztek, de ebből csak 330-an mutathatják meg tehetségüket. Őket öt részre osztották, azaz öt héten keresztül élvezhetjük az előválogató izgalmait, ahol 90-90-en vesznek részt egyszerre. Közülük csak 25-en jutnak tovább az epizód fináléba, ahonnan csak 15 jelentkezőnek van biztos útja a középdöntőbe. A döntőbe viszont maximum 20-an juthatnak tovább, így a ninja jelölteknek mindent meg kell tenniük azért, hogy az összes pályán a lehető legjobban teljesítsenek, ugyanis ha sikerül a pályán végig menniük, akkor automatikusan tovább jutottak (kivéve, ha többen mennek végig a pályán mint ahányan tovább juthatnak, akkor az dönti el hogy ki jut be a következő fordulóba, hogy milyen gyorsan értek végig a pályán. Bár szerintem ilyenre nem lesz esély.)
A nyertes nem csak Magyarország ninjája címet szerzi meg, hanem 10 millió forinttal is gazdagodik.
A műsorba jelentkezni február végéig lehetett, ezután a ninjákat a három műsorvezető: Majka, Till Attila, és Mádai Vivien kíséri/kommentálja végig, miközben a versenyző az „életéért”, inkább a becsületéért küzd.


A magyar adás október 16-ai indulása óriási nagy port kavart. Már a legelső adással sikerült a TV2-nek megdönteni az RTL Klub nézettségét hétköznap, amire évek óta nem volt példa. A műsor megvásárlásakor még a TV2-nél dolgozók sem tudták, hogy mennyire lesz ez népszerű nálunk, de így utólag hatalmasat csalódtak benne. Persze jó értelemben.

Az indulók között a fiataloktól az idősekig, minden korosztály képviselte magát. Az eddigi legidősebb versenyző egy 53 éves nagypapa volt, aki a pálya háromnegyedét teljesítette, míg a legfiatalabb a 19 évével végig szaladt, sőt repült a pályán.

Én az eddigi mindkét adás alatt azt vártam, hogy végre érkezzenek nők is, és mutassák meg, hogy ők is képesek arra, amire a férfiak. Az első adásnál kissé csalódtam, de a másodiknál már örömömben ugráltam, hiszen két nőnemű személy is tovább jutott az első fordulón.
Ilke a mászófalig jutott, és kifogott rajta az emelkedő. Egyszerűen nem bírt megkapaszkodni, de így is elegendő volt neki ez a teljesítmény, hogy tovább jusson.
Ekkor komolyan mondom sikítoztam. (Túlzás).
Ezután megjelent a 30 éves matek és testnevelés tanárnő (kinek nevére sajnálatos módon nem emlékszem…) akinek legelsőkét, a saját neme képviselőjeként sikerült legyőznie a pályát, és nem a pálya győzte le őt.
Na itt már tényleg ujjongtam, hisz végre egy NŐ, aki végig ment a pályán!
Igaz a középdöntőbe se ő, se a miniszoknyás társa sem jutott tovább, de így is szépen teljesítettek, amiért jár nekik a taps.

Én személy szerint sokkal inkább szurkolok a nőnemű társaimnak, hiszen ha sikerül végig menniük, és megnyomják a piros gombot, akkor több férfi egyedet is a hátuk a mögé utasíthatnak, ami azt mutatja, hogy a nők is vannak olyan jók mint a férfiak. Bízom abban, hogy sikerül legalább egy hölgynek a középdöntőbe bejutnia.


Alig várom a következő adást, ahol még több ninja jelölt mutathatja meg,  hogy nem lehetetlen legyőzni a pályát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése